SORTIDA Can Tinturé i La Rajoleta - Març 2015

Al 25 de Març passat, 25 dones molt trempades i 1 senyor molt valent, vam anar a fer una sortida a Esplugues de Llobregat. La part final del trajecte la vam fer amb tramvia, en arribar vam anar en primer lloc a Can Tinturé, que presenta la col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel, amb la qual cosa esdevé el primer museu monogràfic d'aquest tema al món. La visita va ser guiada per l'Elena, que ens va explicar amb molt detall totes les característiques dels diferents usos i tipus de rajoles, des de les mes bastes a les mes fines. De les mes senzilles a les mes acolorides. L'exposició és esplèndida, ens vam quedar bocabadades amb les explicacions tan detallades de tots els motius, florals, geomètrics, combinats fent diferents dibuixos, sanefes....  Amb que s'adornen.

A continuació vam anar amb l'Elena a La Rajoleta, l'antiga fabrica de rajoles Pujol i Bausis. A l'exterior hi han dos forns d'ampolla que han estat en funcionament fins fa poc.També hi han excavacions d'alguns més antics.
Al interior s'explica l'evolució de la fabricació de les rajoles i les aplicacions que tenien, amb fotografies de com es treballava anys enrere i diferents  tipus de forns. També hi havien exposades figures artístiques de ceràmica, que antigament adornaven les sales de les cases benestants.

Va ser una visita molt interessant que a totes en va agradar molt, i vam tornar molt contentes sense fer cas de la pluja que ens va acompanyar durant tota l'excursió.

Montse

Comentaris